• youtube
  • Facebook
  • linkedin
  • twitter
  • whatsapp

Tasi e Lagolagoina Lau Pisinisi

tala fou

A o'o mai i le fa'atonuina o le olaga, o lau tali muamua lava pe fa'aaoga se uta ma se uaea e fa'aola.I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai i luga o le maketi le tele o "uaea eletise", lea e mafai ona molia "i le ea".O a mataupu faavae ma tekinolosi o loʻo faʻaaogaina i lenei mea?
I le amataga o le 1899, na amata ai e le fomaʻi o Nikola Tesla lana suʻesuʻega o le eletise eletise.Na ia fausia se olo eletise eletise eletise i Niu Ioka, ma fausia se auala o le eletise eletise eletise: faʻaaogaina le lalolagi e pei o le taʻavale i totonu ma le ionosphere o le lalolagi e avea ma taʻavale fafo, e ala i le faʻalauteleina o le transmitter i le radial electromagnetic wave oscillation mode, faʻavae i le va. le lalolagi ma le ionosphere E tatagi i se taimi maualalo e tusa ma le 8Hz, ona faʻaaogaina lea o galu eletise eletise o loʻo siomia ai le lalolagi e faʻasalalau ai le malosi.
E ui lava e leʻi faʻataunuʻuina lenei manatu i lena taimi, ae o se suʻesuʻega totoa o le faʻaogaina e le au saienitisi i le selau tausaga talu ai.I aso nei, o loʻo faʻaauau pea suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiina e tagata i luga o lenei faʻavae, ma faʻamanuiaina le atinaʻeina o tekinolosi faʻaogaina uaea.O le uluai manatu faasaienisi ua faasolosolo malie ona faatino.
O le fa'atonuina uaealesi ose tekonolosi e fa'aogaina ai se auala fa'afeso'ota'i e le fa'aletino e ausia ai le fa'aolaina o le eletise.I le taimi nei, e tolu auala masani e tu'uina atu ai le eletise, e ta'ua o le electromagnetic induction, electromagnetic resonance, ma le leitio galu.Faatasi ai ma i latou, o le ituaiga induction electromagnetic o se auala faʻaaogaina lautele, lea e le gata o loʻo i ai le maualuga o le faʻatonuina, ae e maualalo foi le tau.

O le mataupu faavae o le faʻaogaina o le eletise eletise eletise eletise eletise o le: faʻapipiʻi le faʻapipiʻi faʻapipiʻi i luga o le faʻamauina faʻamau, ma faʻapipiʻi le coil maua i tua o le telefoni feʻaveaʻi.Pe a molia le telefoni fe'avea'i latalata i le fa'amauina, o le a fa'atupuina e le vili fa'asalalau se maneta fela'ua'i ona o lo'o feso'ota'i atu i le a'avega.O le suiga o le mageta o le a faʻaosoina ai se eletise eletise i totonu o le coil maua, ma faʻafefea ai le malosi mai le faʻasalalauga i le pito e maua ai, ma faʻamaeʻa ai le faagasologa o le molia.
O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le eletise eletise eletise eletise e maualuga atu i le 80%.Ina ia foia lenei faafitauli, ua amata e saienitisi se taumafaiga fou.

I le 2007, o se au suʻesuʻe i le Iunaite Setete na faʻaaogaina ma le manuia le tekonolosi resonance electromagnetic e faʻamalamalamaina ai le 60-watt moli moli pe a ma le 2 mita le mamao mai le puna eletise, ma o le eletise eletise na oʻo atu i le 40%, lea na amata ai le suʻesuʻega ma le atinaʻeina o le eletise eletise. resonance wireless charging technology.

O le mataupu faavae o le electromagnetic resonance wireless charging technology e tutusa ma le resonance principle o le leo: o se masini e feaveaʻi ai le malosi ma se masini e maua ai le malosi e fetuutuunai i le taimi tutusa, ma e mafai ona fesuiai le malosi o le tasi i le isi i le taimi o le resonance, ina ia mafai ai e le coil. i se masini e tasi e mafai ona mamao.O le mamao e faʻafeiloaʻi ai le mana i se coil i se isi masini, faʻamaeʻaina le totogi.

O le eletise eletise eletise eletise eletise e solia ai le tapulaʻa o le faʻaogaina o le eletise eletise, faʻalauteleina le mamao o le tau i le 3 i le 4 mita i le maualuga, ma faʻaumatia ai le tapulaʻa e tatau ona faʻaogaina e le masini e maua ai mea uʻamea pe a molia.

Ina ia faʻateleina le mamao o le faʻaogaina o le eletise uaea, ua atiaʻe e le au suʻesuʻe tekinolosi faʻaogaina o galu o le leitio.O le mataupu faavae o le: o se masini faʻapipiʻi microwave ma se masini e maua ai le microwave faʻamaeʻaina le eletise eletise, e mafai ona faʻapipiʻi le masini faʻapipiʻi i totonu o se pa puipui, ma e mafai ona faʻapipiʻi le masini e maua i luga o soʻo se oloa maualalo-voltage.

A maeʻa ona tuʻuina atu e le masini faʻapipiʻi microwave le faailo o le leitio, e mafai e le masini e mauaina ona puʻeina le malosi o le leitio na oso mai le puipui, ma maua ai le mautu saʻo pe a maeʻa le suʻeina o galu ma le faʻasaʻoina o le maualuga, lea e mafai ona faʻaaogaina e le uta.

Pe a fa'atusatusa i metotia fa'aleaganu'u masani, fa'atekonolosi fa'aogaina uaealesi e motusia tapula'a o le taimi ma avanoa i se tulaga patino, ma aumaia ai le tele o le fa'aogagofie i o tatou olaga.E talitonuina o le faʻalauteleina o le faʻaogaina o tekonolosi e faʻaaogaina uaealesi ma oloa faʻatatau, o le ai ai se lumanaʻi lautele.fa'amoemoega talosaga.


Taimi meli: Iuni-20-2022